Inbreiding...

Met alle perikelen vanwege het vertrek van Franc Weerwind nog gierend door de gangen van het stadhuis, de naderende opening én het naderende echec van de Floriade in aantocht en de herrie rondom de benoeming van de interim-burgemeester zou een mens bijna vergeten dat er ook voor onze inwoners belangrijke zaken gaande zijn. 

Een daarvan is het zogenaamde 'inbreiden', ofwel het tussen bestaande woningen in meer woningen bouwen. Op het bestaande groen dus.

 

Dat is meer en meer tot tegenstellingen aan het leiden. Immers, de Almeerders die er al wonen, willen gewoon hun parkjes, groenstroken en voetbalveldjes behouden. De stad staat immers bekend om haar groen, toch? Of gaat 'growing green' alleen maar op als het de Floriade-fracties zou uitkomt?

Enfin, het is hoe dan ook een dilemma. Want terwijl we allemaal ons woongenot willen behouden, is er een schreeuwend tekort aan woningen. Niet alleen voor mensen die hier willen komen wonen, maar vooral voor de mensen die hier al wonen.

 

Onze jeugd staat al jaren ingeschreven voor een eigen plekje, maar er zijn geen huizen. Mensen die gezinsuitbreiding hebben gekregen, kunnen niet naar een noodzakelijke grotere plek. En mensen die een leeftijd hebben bereikt dat ze eigenlijk wel kleiner willen, kunnen hun huis wel makkelijk verkopen, maar er is niets kleiners voor hen om terug te kopen. En wat er beschikbaar komt, is wanstaltig duur geworden. 

 

Wat te doen? Er worden plannen gemaakt om meer, veel meer woningen te bouwen. Maar daar sneuvelt groen voor, iets wat partijen als de PvdD en de SP absoluut willen voorkomen. Wij zijn er ook niet blij mee, want wie écht iets tegen CO2 in de lucht wil doen, plant juist meer bomen in plaats van ze te kappen. Een duivels dilemma of kan het toch anders?

 

Het laatste woord is er in de gemeenteraad zeker nog niet over gezegd. Wij zijn benieuwd wat u ervan vindt.